customers and friends

Sunday, May 31, 2015

Biskut Raya 2015

Bismillah..

assalamualaikum w.b.t

Saya ada buat cookies @biskut raya utk tahun ni n sedia menerima tempahan.sample yg dh available skrg ni..

Almond Choc Chips Cookies




biskut ni actually saya buat dalam dua flavor, satu yg choc version mcm dalam gambar ni. n satu lagi plain lamond choc chips..

utk pertanyaan atau tempahan boleh sms/whatsapp 012 595 3789

cod area bidor, tapah, kampar, sungkai, dll

Sunday, January 12, 2014

My Business Card is ready!

Bismillah..

Hari ni dpt msg dr Adik syafiq yg buat my bisnes card..my card is ready!xsabar nk preview kt cni since i can use that card to expand my business :)

today ada a few parcel yg nk kena hantar insyaallah..tggu ye my dear customer.nnt i update the tracking number k.

today g settlekan payment Prubsn Takaful customer dulu..Alhamdulillah..dia masih nk teruskan polisi walaupun dh outstanding byk bulan..i'm happy to serve u Kak Safinas!

till then, 

tata

Dhuha dan kelebihannya..Jom sama2 amalkan!

Bismillah..

Assalamualaikum wbt..
*kredit to http://ummiadam.teratakrindu.net

Solat sunat Dhuha ini dikerjakan pada ketika sedang naik matahari (anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi).
Solat sunat Dhuha ini dilakukan sebanyak 2 rakaat. boleh juga dilakukan sebanyak 4, 6, 8 sehingga 12 rakaat dan setiap dua rakaat satu salam dan boleh juga setiap 4 rakaat satu salam.

Cara melakukan solat Dhuha:
a) Bacaan niat solat sunat Dhuha
Ertinya: ” sahaja aku solat sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Taala”.

b) Bacaan rakaat pertama surah Al-Fatihah dan As-Syam

c) Bacaan surah rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Ad-Dhuha

d) Setelah selesai salam, lalu membaca doa
maksudnya;
“Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Kelebihan:
Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud:
” Barangsiapa yang melakukan solat Dhuha membaca rakaat pertama surah Al-Fatihah dan ayat Kursi 10 kali, dan pada rakaat kedua surah Al-Fatihah dan Al-Ikhlas 10 kali, nescaya ia mendapat kerelaan Allah Yang Maha Besar.” (HR. Anas B Malik). ” Barangsiapa yang mengerjakan solat Dhuha dengan terus menerus, akan diampuni dosanya oleh Allah, sekalipun dosa itu seluas lautan.” (HR Tirmizi)

يُصْبِحُ عَلَى كُلِّ سُلَامَى مِنْ أَحَدِكُمْ صَدَقَةٌ فَكُلُّ تَسْبِيحَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَحْمِيدَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَهْلِيلَةٍ صَدَقَةٌ وَكُلُّ تَكْبِيرَةٍ صَدَقَةٌ وَأَمْرٌ بِالْمَعْرُوفِ
صَدَقَةٌ وَنَهْيٌ عَنْ الْمُنْكَرِ صَدَقَةٌ وَيُجْزِئُ مِنْ ذَلِكَ رَكْعَتَانِ يَرْكَعُهُمَا مِنْ الضُّحَى

” Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat.” (HR Ahmad, Muslim dan Daud) Rujukan : koleksi 100 solat-solat sunat oleh Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad B. Hj. Ibrahim. terbitan Al-Hidayah Publisher



Maksud doa Dhuha

“Ya Allah bahawasanya waktu duha itu waktu duhamu, kecantikan itu ialah kecantikanmu , keindahan itu keindahanmu, kekuatan itu kekuatanmu ,kekuasaan itu kekuasaanmu dan perlindungan itu perlindunganmu “. ” Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit , turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah. ,Jika masih jauh dekatkanlah. Berkat waktu duha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanmu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah engkau limpahkan kepada hamba-hambamu yang soleh” 

semoga kita lebih dekat dengan Allah..Dhuha ni salah satu rahsia utk kita menjemput rezeki..

wallahua'lam..

Saturday, January 11, 2014

new update dari Iftah Gemilang..

Bismillah..

mintak maaf sangat2 sebab  xsempat nk update dengan kerap my blogshop ni..al maklum lah..bz dengan few jobs akhir ni..

ada byk produk yg Iftah Gemilang supply kepada peniaga2 online dan offline..nk update satu2 tu xsempat2 lagi..so hari ni ada kesempatan skit, saya cuba update sebanyak mungkin k..








mostly barang2 cathy doll banyak yg sy supply..kalau nk confirm, just whatsapp/sms terus ke saya k..


Saturday, December 21, 2013

Bismillah...

hari ni saya update lagi a few products yg saya supply to those yang meniaga online..

harap2 the price yg i offer you all akan berkenan n jatuh hati ye..:-)


 DOUBLE GLUTA 110g
RM 84 Sedozen
(exclude postage) 

DOUBLE GLUTA SOAP

  Memutihkan kulit
  Melembut & melicinkan kulit
Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
  Sesuai digunakan utk muka & badan
  Boleh merawat masalah jerawat badan
  Sesuai utk semua jenis kulit
  Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
  Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
  Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
  Bau yang wangi


CARA-CARA MENGGUNAKAN DOUBLE GLUTA SOAP

☆pakai macam sabun biasa waktu mandi
☆utk muka, biarkan dlm 1-5 min & bilas (kulit muka lebih nipis dari kulit badan) 
☆utk badan, biarkan dlm 15-20 min & bilas 
☆kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni 
☆gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering 
☆gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yg terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas) 
☆utk kulit lebih putih, halus & lembut, gunakan secara berterusan selama 2 bulan.


BAHAN-BAHAN DOUBLE GLUTA SOAP:

1. Buah mahat
2.asam jawa
3.madu
4.kunyit hidup
5.halia
6.ginseng
7.RO water
8.manggis
9.yogurt
10.apple
11.delima
12.pearl
13.padi
14.vit.B.C.E
15.Collagen

La Bourse Hair Treatment

*shampoo*conditioner*serum*
boleh direct pm sy utk tau harga
012-5953789

KRIM MALAM & KRIM SIANG ANNA 
RM 84 Sedozen
*exclude postage
***KRIM KUNYIT ANNA pn ADA juge~~~

Kelebihan KRIM MALAM & KRIM SIANG Anna :-

-Mencerahkan wajah
-Menghilangkan bintik2 hitam
-Menghilangkan parut jerawat
-Melembabkan kulit muka

-Mengecilkan liang roma pada muka




Friday, December 20, 2013

YANG LARIS2 AJE...


 OBUSE CANDY LIP TINT
RM28/box (12pcs)
*exclude postage

Set Thanyaporn + Sabun Breast USA
RM 32/set
*exclude postage


GLUTA 200000 BOTOX FILLER
RM34/bottle
*exclude postage


 SABUN KOJIC 3-LAYER
RM58 sedozen
*exclude postage


LIPO9
RM28/bottle
*exclude postage

SPECIAL HIGHLIGHTS PASAL LIPO9

FUNGSI & KELEBIHAN :
- Merupakan formula tambahan untuk menurunkan berat badan dengan menyingkirkan lemak dari badan melalui perkumuhan. Detoksifikasi dipertingkatkan toksin dari badan.
- Merupakan formula pengeluaran lemak dari dalam system badan untuk membakar lemak dan mempercepatkan penguraian.
- Mengurangkan selera makan dan lemak akan dikeluarkan dari badan.
- Membantu sistem penghadaman lebih baik. Berasa selesa.
- Tiada kesan sampingan. Ia adalah ekstrak semulajadi.
- Merupakan perangkap lemak dan lemak semua jenis.
- Mengurangkan kolesterol, gula dalam darah, menurunkan berat badan, membakar lemak.
- Membantu dengan detoksifikasi dan sistem pencernaan. Antioksidan dan serat, perangkap lemak dan dikeluarkan oleh peluh dan perkumuhan.

BAHAN-BAHAN :
Oristat 170mg
Xinical 90mg
Fiber 10000mg
Vegetables and fruits 5000mg
L-Carnitine 2000mg
Vitamin C 1000mg.
White Kidney Bean 500mg
Guinea, India, 500mg
Orange 500mg
Cactus 500mg

CARA MAKAN :
Makan 1 tablet sebelum makan (30 minit) 1-2 kali sehari dan makan selama 1-2 bulan untuk KESAN yang diinginkan.


IFTAH GEMILANG

alhamdulillah..hari ni dh berjaya register new SSM for my business..


IFTAH GEMILANG
RA0032009-W
ni kira official dh la..meniaga dh dekat 2 bulan..hehehe..
alhamdulilllah dgn izinNya dh mula nampak hasilnya..

will update the products with pics and prices..